Theeconcert - Witte Kerkje Terheijden
17 maart 2019 15:30 – 17:00 @ Terheijden

Koorbizniz zingt “En door…”

 

klassieker onder de klassiekers

Ze kwámen niet eens uit Zeeland, maar werden er wel ontdekt: de Haarlemse vocalgroup Koorbizniz die al eens eerder bij ons optrad. Met zó veel succes dat we ze nu weer hebben uitgenodigd voor het programma En door…!

Daarmee lijken ze een klassieker te worden zonder dat ze passen in de klassieke traditie in Terheijden. Want klassiek is toch niet de eerste beschrijving die je deze muzikale groep onder leiding van Carole ‘Cateau’ Kroese zou meegeven. Natuurlijk, we herkennen de passie die we ook zien bij andere musici. De gedrevenheid. De intensiteit. Het muzikale vermogen. Maar tegelijk hebben ze ook iets rebels, iets luchtigs, iets toegankelijks. Iets dat mensen persoonlijk weet te raken. En is dat niet waar muziek over gaat?

De samenstelling van het 13-koppige gezelschap heeft het afgelopen jaar een stevige verandering ondergaan. Met een geheel vernieuwd tenorenbestand (3 man, uniek in deze tijd) kunnen ze komen tot een geluid dat ze zelf nog niet voor mogelijk hielden. Het betekent wel dat ze nog stevig aan de bak moeten, niet alleen de tenoren maar de héle crew. Maar ook zélf kijken ze met veel plezier terug naar het afgelopen optreden in ‘Ter Heidi’, zoals ze het zelf noemen naar hun lyrisch sopraan. Het blijfteen maffe groep. Maar zingen dat ze kunnen…