Haarlem, 31 augustus 2017

Nog één tenor en Koorbizniz schrijft geschiedenis

koorbizniz

En ja hoor, Koorbizniz flikt het hem weer! Eerder viel de Haarlemse vocal group op met onder meer een mannenstop en met flashmobs. Nu stunt de groep opnieuw door als eerste in Nederland te willen zingen met een meerderheid aan tenoren. Met nog één tenor te gaan, lijkt het ze te gaan lukken ook.

“Als ik tenor was, zou ik het wel weten!” zegt Cecilia Ouddeken verlekkerd. Zelf zingt ze al vanaf het begin mee als mezzosopraan en heeft Koorbizniz in ruim tien jaar tijd muzikaal enorm zien groeien.

De zanggroep valt op door de haast professionele samenklank in 4-, 5- of 6-stemmige nummers, waarin het verhaal centraal staat. Het plezier straalt eraf, ook –nee: juist– als het gaat om nummers die het uiterste vergen. Popmuziek voert de boventoon, maar de groep schuwt ook uitstapjes niet naar andere stijlen. A capella of met begeleiding, het kan allebei, daarbij gesteund door de professionele ervaring van de bezielde dirigente Carole Kroese en workshops op de planning voor verdieping.

Cecilia ‘ CeeBee’ Ouddeken over de nieuwe plek: “Het is een once-in-a-life-time kans om aan te sluiten. Te vaak zien we tenoren verzuipen in een overmacht aan andere stemmen. Prima als dat je ding is, maar wij bij Koorbizniz zijn toch meer van het (close-)harmoniemodel. We zijn er bijna. Nog één tenor en daarna gaat de stop er weer op!”

Ben je tenor en kan je niet wachten? Wij ook niet!

Bel snel met Cecilia  (06) 2222 7510 voor meer informatie of om eens te komen kijken. Koorbizniz repeteert iedere dinsdagavond achter de ‘ Bison’ in Haarlem (en wil daarna nog wel eens de kroeg opzoeken).