03apr/16
hemelsch

Het was HEMELSCHER dan ze ooit konden vermoeden!

hemelsch

Zet de voormalig Stadsdichter van Haarlem, de beste droog-drummer van Nederland, de accordeonist van het vrijgezellenfeest van Alexander en Maximá, de enige Haarlemse troubadour met schor-Amsterdams stemgeluid en bollenstreekprijswinaar Koorbizniz op één podium. Wat je dan krijgt is werkelijk Hemelsch!

Zaterdag 12 en zondag 13 december 2015 zette zij met vier voorstellingen onder de naam ‘Hemelsch’ een uitgebalanceerd kerstmuziekspektakel neer en kregen ze het voor elkaar om het publiek te laten huilen én te laten lachen. Zelfs elkaar! Het werd Hemelscher dan ze ooit konden vermoeden!

 Koorbizniz Hemelsch

Aan Hemelsch werkten mee:
André Vrolijk – Accordeon | Sylvia Hubers – Poëzie | Fredie Kuiper – Zang |
Remco Menting – Slagwerk | Koorbizniz – Zang | Carole Kroese – Dirigent

03apr/16

Ohh hemeltje lief…

Het moet toch niet gekker worden! Is er dan nooit een moment dat Koorbizniz blijft zingen in haar eigencomfort zone? Na een flashmob voor een huwelijksaanzoek (ze zei ja), een Korenslag tussen koren van 100 man (ze werden eerste) komt de Haarlemse vocal group  deze Kerst in een wel heel raar Hemeltje terecht!

Nooit eerder werkte de groep samen met een dichter, drummer, accordeonist en een volkszanger. En niet zómaar wat artiesten, nee: de voormalig Stadsdichter van Haarlem, de beste droog-drummer van Nederland, de accordeonist van het vrijgezellenfeest van Alexander en Maximá en de enige Haarlemse troubadour met schor-Amsterdams stemgeluid.

Onder de naam ‘Hemelsch’ weten ze samen een uitgebalanceerd muziekspektakel neer te zetten en omarmen ze elkaars verschillen. Door passie te delen en ruimte aan elkaar te geven. Met 4 optredens in twee dagen wordt december Hemelscher dan ooit!

12mrt/15

Ons jubileumoptreden? Lourdes was er niks bij!

Rauwe kelen, versleten ruggen, relaties die op omvallen stonden… één weekend zingen en alle problemen waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat een feest! Zaterdag 22 en zondag 23 november hebben we gezien hoe lammen weer gingen lopen, stommerds weer konden praten, doven weer konden… nee, dat is niet waar. Doven zijn eigenlijk alleen maar dover geworden. Dat dan weer wel.

Maar man, man, man, wat een heerlijk publiek waren jullie om 2 dagen tegenaan te zingen! Vrolijke liedjes, gekke liedjes, gevoelige liedjes, mooie liedjes, serieuze liedjes, nog meer serieuze liedjes, het maakte niet uit – jullie genoten van alles wat we brachten en daar zijn we jullie dankbaar voor!

Oké, de handscanners om de kaartjes te controleren bleken er niet te zijn – tot enige teleurstelling van de vrijwillige jongedames die bij de deur zouden staan. Maar daar staat tegenover dat weer andere jongedames in staat bleken (we hebben het geklokt!) om de menukaarten in 2 minuut 6 op alle stoelen te leggen.

Oké, het geluid liet zich de eerste dag technisch maar moeilijk mengen. Maar daar staat tegenover het onbetaalbare gezicht van dirigente Carole Kroese toen ze op dag 2 haar eigen piano door een extra monitor ineens wel kon horen.

Oké, er waren 10.000 kleine dingetjes die beter hadden gekund. Maar daar staat tegenover dat de bezoekers nou altijd net dát nummer het mooist vonden waar hun eigen familielid in schitterde, dus wat boeit het.

Oké, het zit erop. We moeten ons er maar aan overgeven. Al slaat bij de eersten de heimwee al toe. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Foto’s die vastlegden hoe u ons zag: met vooral vrolijke en stralende gezichten. We zijn er blij mee. We waren blij met u. Met uw woorden in ons gastenboek. Warme woorden, zonder koud gemengd. En het leuke is: over 10 jaar zijn we weer 10 jaar beter. Neem van ons aan: tegen die tijd kunnen de doven weer horen. Maar zolang gaan we vast niet wachten tot we weer optreden…

Dank aan degene die er bij waren!

16okt/14

Zin in een portie Warm en koud gemengd?

Flyer Warm en Koud gemengd DefinitiefStel: je zet wat stemvaste types bij elkaar en laat ze een deuntje zingen. Moet kunnen klinken, nietwaar? En stel dat je ze een paar weken laat oefenen onder leiding van een talentvolle, humorrijke en bevlogen dirigente, dan heb je echt wat toch? Maar stel (en daarna houden we op hoor) dat je dat clubje tien jaar achter elkaar laat oefenen! Dan moet er toch iets bovenmenselijks, iets hemels naar boven komen, nietwaar? Iets waar je ook maar eens in de 10 jaar getuige van kunt zijn, toch? Iets dat je als vader-van, vriend-van, oudtante-van of buren-van een van die muzikale wondertjes toch ab-so-luut niet mag missen?

Ze hebben zich schor geoefend, die 13 gasten van Koorbizniz. Wij zijn het die overuren hebben gemaakt, relaties op het spel hebben gezet, kinderen schromelijk hebben verwaarloosd, eenstemmige nummers hebben omgebouwd naar vier-, vijf- of zesstemmig en ons door stapels worst en kaas-tengels hebben heengewerkt. Allemaal om 1 weekend lang te schitteren in een avondvoorstelling én een matineevoorstelling onder de titel Warm en koud gemengd. Zaterdag 22 november en zondag 23 november treden we op in een prachtlocatie: De Lichtfabriek in Haarlem.

Zou het niet heerlijk zijn om zo’n uniek evenement mee te maken? Nee, niet voor ons. Wij zingen elke dinsdag voor een lege zaal, dus we zijn wel wat gewend. Maar juist om er zelf eens helemaal tussenuit te zijn! Met je partner, buurvrouw en achterneef natuurlijk. Zodat je samen nog 10 jaar lang hardop kunt mijmeren: Jaja, Koorbizniz. Ze waren briljant. En weet je… ik was erbij!

29mei/14

Nóg meer mannen? Hou toch op!

Jazeker, er staan mannen op de wachtlijst. Is er nog meer nodig om duidelijk te maken dat Koorbizniz wel een heel bijzonder koor moet zijn? Nog niet zo lang terug waren ze een koor dat voortdurend al het leed van de wereld leek aan te trekken. Tot ze besloten van hun zwakte hun kracht te maken. Sindsdien kunnen ze de hele wereld aan en groeien ze waar je bijstaat (met 2.07 meter als voorlopig hoogtepunt).

IMG_2331-SMILE

 

 

15mrt/13

Koorbizniz doet Flashmob tijdens opening Oncologisch centrum ziekenhuis – Spaarne Ziekenhuis

Om 17:05 startte Koorbizniz geheel onverwacht een flashmob tijdens de receptie van de opening van het Oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis en de nevenvestiging Radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek in Hoofddorp.

Meer dan 400 genodigde trakteerden wij op Wade in the Water en Uninvited. Voor ons een hele  spannende belevenis (meer dan 400 gasten én zingen met microfoons). Maar we gingen er voor en hebben alleen maar positieve reacties en veel verrassende blikken mogen ontvangen.