Hemelsch II
2016

Hemelsch II

Zondag 11 december werd in de sfeervolle Nieuwe Kerk in de Haarlemse Vijfhoek een ‘Hemelsche kerstvoorstelling’ opgevoerd, om 14.30 en om 17.00 uur.

Hemelsch is een veelzijdige theater/muziekproductie waarin gedichten, liederen en muziek op geraffineerde wijze aaneen worden geregen. Ontroering en humor gaan hand in hand, Kerstmis is de kronkelige en soms ontroerende rode draad.

Koorbizniz kreeg ondersteuning van de gelouterde accordeonist André Vrolijk – hij speelde op het vrijgezellenfeest van Willem-Alexander en Máxima – Remco Menting van trio Kapok, Fredie Kuiper (als Tante Leen!) en de voormalige stadsdichteres van Haarlem, Sylvia Hubers. Koorbizniz staat onder leiding van Carole Kroese, de regie was in handen van Charo Bocaranda.

Met groot succes trad Koorbizniz in 2015 rond de kerstdagen in het Rosenstock Huessyhuis in Haarlem vier keer op met de voorstelling Hemelsch. Vanwege de vele positieve reacties en de goede kritieken ging de groep op herhaling op een grotere locatie, met Hemelsch II.

Haarlem, december 2016